http://www.charming-witch.com/

Tuesday 8 June 2010

Shakespeare Project, WIP

Pagaliau baigiau vieną nesąmoningą lėlę. Ne tai kad labai nesąmoninga, bet nežinau kam ją dariau. Tiesiog vienas pirmųjų lėlinių eskizų įgavo savo formą ir kūną. Ją ir rodysiu kada nors vėliau, kol kas negaliu.
Dabar ramia sąžine galiu sėstis prie Šekspyro projekto. Pirmoji vis tik bus ne Vasarvidžio nakties sapnas, o Hamletas. Kažkodėl rankos dėl jos labiau niežti. Gal todėl, kad audinį radau jau senokai.
Čia laaabai juodraštinis eskizas. Kostiumą tikrai dar derinsiu, nes dabar detalės "biški" iškrenta iš konteksto, bet bendrą idėją galima suprasti. Techninę konstrukciją jau taip pat daugmaž įsivaizduoju. Scenos personažai irgi jau yra sugalvoti, net dviem egzemplioriais. Kurį įgyvendinsiu, bus matyt pagal nuotaiką.
Vakar, tarp langų ir žaliuzių plovimo, vakarienės darymo :D radau laiko ir nulipdžiau galvą. Čia neprašytas atsakymas į klausimą "Kada tu viską spėji?" Kai įkvėpimas aplanko (skaityk rankas niežti), laikas stebuklingai pasidaro it guminis ;) Tikrai neapsėjo be mano asmeninio burtininko įsikišimo :D
***
Наконец-то закончила одну несуразную куклу. Не то чтобы уж совсем несуразную, но не могу объяснить зачем я её вообще делала. Просто один из первых кукольных эскизов получил воплощение в форме. Но её и показывать буду позже, пока не могу.
Теперь со спокойной совестью могу садиться за Шекспировский проект. Первой будет все-таки не Сон в летнюю ночь, а Гамлет. Как то руки на неё (куклу, или него, Гамлета?) больше чешутся. Наверняка потому что ткань уже припасена давненько.
Это ооочень приблизительный эскиз. Костюм точно еще буду согласовывать, сейчас некоторые детали просто выпадают из контекста, но общую идею можно представить. Техническу. конструкцию тоже более-менее представляю. И сценические образы уже придуманы, даже в двух экземплярах. Который воплощать буду, посмотрим по настроению.
Вчера, между мытьём окон и жалюзи и приготовлением ужина :D нашла время и слепила голову. Это непрошенный ответ на вопрос "И когда ты всё успеваешь?". Когда посещает вдохновение (читай руки чешутся), время волшебным образом становится резиновым ;) Наверняка не обошлось без вмешательства личного волшебника :D

2 comments:

  1. Oi, kaip idomu pasidarė. Labai lauksiu lėlės, jau ir mano vaizduotuvė įsijungė ir pradėjau galvoti kokia ji bus. Taigi, labai laukiu...

    ReplyDelete
  2. Ir man ji net "dega". Jau turiu galvą, rankas ir vielos karkasą:) ir lygiagrečiai studijuoju mados istoriją, nors žiauriai neturiu laiko pastarosiomis dienomis.

    ReplyDelete